ua en ru

Держава не має права ставитися до переселенців як до людей другого сорту, – "Наш край"

Держава не має права ставитися до переселенців як до людей другого сорту, – "Наш край" Фото: Сергій Третьяков

"Наш край" закликав уряд максимально спростити процедуру оформлення та ідентифікації соціальних виплат переселенцям, які живуть на неокупованій території. Про це заявив сьогодні голова Донецької обласної організації партії Сергій Третьяков.

Він зазначив, що партія отримує численні звернення від людей, які були змушені покинути свої будинки.


"Люди втекли від війни і знайшли притулок на неокупованій території. Вони вже зробили свій вибір на користь України, а сьогодні їх мало не оголошують людьми другого сорту. Завдання держави – захищати їх та не ускладнювати їм життя. Кабмін повинен максимально спростити процедуру підтвердження проживання переселенців за фактичною адресою", – повідомив він.

За його словами, слід спростити важку і забюрократизовану процедуру перевірки перебування за місцем фактичного проживання переселенців для отримання соціальних виплат.

"У мене існуюча процедура викликає багато питань. По-перше, її проводять працівники соціального захисту, які не завжди компетентні в цьому питанні. А по-друге, саме від їх суб'єктивного висновку залежить, чи отримають гроші ті, хто і так обділений долею", – підкреслив він.

"Переселенці не повинні ставати заручниками непрофесіоналізму чи бездіяльності органів соціального захисту", – резюмував голова Донецької обласної організації партії "Наш край" Сергій Третьяков.