ua en ru

Державні резиденції "Залісся" та "Синьогора" відкрили для відвідування

Державне управління справами (ДУС) відкрило для рекреаційної діяльності та відвідування державні резиденції "Залісся" та "Синьогора".

Державне управління справами (ДУС) відкрило для рекреаційної діяльності та відвідування державні резиденції "Залісся" та "Синьогора". Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента України.

Як зазначається, відтепер громадяни матимуть можливість відвідати з екскурсіями кожну з резиденцій.

"У рамках візитів організовуватиметься культурно-пізнавальний відпочинок, орнітологічний туризм, відпочинок на рекреаційних майданчиках, огляд інтер'єрів режимних об'єктів, святкові екскурсії, прогулянки верхи на конях", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що відвідувачі "Залісся" зможуть спостерігати диких тварин на території заповідника, організовувати любительську та спортивну риболовлю у межах затверджених граничних лімітів.

Для відвідувачів "Синьогори" також буде відкритою канатна дорога.

"Замовлення на проведення екскурсій з відвідуванням режимних об'єктів прийматимуться не пізніше, ніж за дві доби до дати відвідування. Допуск учасників екскурсії здійснюватиметься співробітниками Управління державної охорони України за наявності документів, що посвідчують особу", - йдеться у повідомленні.

Державні резиденції "Залісся" та "Синьогора" відкрили для відвідування

Державна резиденція "Залісся" (п/в Богданівка Броварського району Київської області)була створена в 1957 р. Площа господарства 14 тис. 836 га, загальна площа території - 40 тис. га, розділена на 4 лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянське і Літківське. Тут зростають унікальні вікові соснові ліси, живуть занесені до Червоної книги України зубри, орлан-білохвіст, чорний лелека, а також олені, косулі, лані, лосі, зайці, кабани.

Державна резиденція "Синьогора" (с.Гута Богородчанського району Івано-Франківської області) займає площу 10 тис. 866 га. На її території є палаци, зимовий сад, ставки, вертолітний майданчик, мисливський будиночок, десятки мисливських вишок, готель, невеликий звіринець з ведмедями, годівниці для копитних, вольєри, де мешкають муфлони, лані, плямисті олені, кабани.