ua en ru

Державна інвесткомпанія буде створена на базі Держінвестицій.

Державна інвестиційна компанія, про необхідність створення якої раніше сьогодні заявив Президент України Віктор Янукович, буде створена на базі Державного агентства з інвестицій та інновацій при Кабінеті міністрів України. Про це повідомив глава Держінвестицій Олександр Таран на виїзному засіданні Ради регіонів у Львові, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми створюємо потужну інвестиційну компанію, що опирається на мережу представництв і філій в регіонах. У 16 регіонах такі представництва вже є", - сказав О.Таран.

У свою чергу віце-прем'єр з економіки Сергій Тігіпко відзначив, що ключовим завданням державної інвесткомпанії має стати створення єдиного вікна для іноземних інвесторів. "Щоб було як в Туреччині, де інвесторам працювати легко, що, наприклад, в цій країні вже привело до будівельного буму", - сказав віце-прем'єр.

Як підкреслив В.Янукович, в кожному регіоні при місцевій державній адміністрації слід створити штатну одиницю - людину, яка відповідатиме виключно за надходження інвестицій та інвестиційний клімат. "Всі законодавчі бар'єри, які є, ми приберемо. Але інвесторові потрібно пропонувати конкретні проекти", - сказав глава держави.

Нагадаємо, раніше сьогодні В.Янукович повідомив про намір створити Державну інвестиційну компанію. "Ця інвесткомпанія не повинна займатися виключно регіональними проектами. Під регіональні проекти повинні бути створені регіональні інвесткомпанії. Держінвесткомпанія займатиметься виключно проектами загальнодержавними і міжрегіонального значення", - сказав Президент. На його думку, першочерговими проектами для Держінвесткомпанії можуть стати проекти в області екології.