ua en ru

Держпраці буде остаточно реформована до кінця травня, - голова служби

Держпраці буде остаточно реформована до кінця травня, - голова служби Процедура формування Держпраці закінчиться весною

Державна служба України з питань праці (Держпраці) буде остаточно сформована до кінця травня поточного року. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Процедура щодо завершення формування з двох частин складається - це завершення центрального апарату - це буде до середини-кінця квітня. Вже документи опрацьовуються Кабінетом Міністрів у частині фінансування, тобто це є заробітна плата наших працівників, які будуть виконувати завдання і функції держави. І друга частина - завершення формування територіальних органів. Цей процес буде трошки довшим - це буде на середину-кінець травня місяця цього року",- заявив Чернега.

Державна служба України з питань праці об'єднає функції, які виконувала Державна інспекція України з питань праці, Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України та функції у сфері гігієни праці і здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників, які раніше виконувала Держсанепідемслужба.

Нагадаємо. раніше Чернега заявив, що роботу держорганів регулюють понад 450 документів радянських часів.