ua en ru

Держсекретар Ватикану у червні відвідає Україну

Держсекретар Ватикану у червні відвідає Україну Фото: Держсекретар Ватикану у червні відвідає Україну

Держсекретар висловить солідарність Папи Римського з населенням України

Державний секретар Ватикану, кардинал П’єтро Паролін у червні здійснить візит до України, щоб висловити солідарність Папи Римського з населенням, яке зазнає страждань. Про це Паролін заявив, виступаючи у середу, 11 травня 2016 р., в університеті міста Тарту в рамках офіційного візиту до Естонії, повідомляє "Радіо Ватикану".

"Беручи до уваги серйозність актуальної ситуації, я сам відвідаю Україну наступного місяця, щоб висловити солідарність Святішого Отця з усіма, хто страждає", - сказав він.


Паролін також заявив, що Ватикан "особливо стурбований погіршенням гуманітарної ситуації, спричиненої триваючим конфліктом", який змусив понад 1,5 мільйона людей залишити свої домівки.

Крім цього, він зазначив, що Католицька Церква, хоч і є меншиною в Україні, "намагається давати відповідь на потреби населення", а Святий Престол готує "ряд ініціатив для допомоги всім, не зважаючи на релігійну приналежність".

Нагадаємо, 24 квітня було оголошено в Ватикані і всіх католицьких парафіях світу днем збору коштів для постраждалих від бойових дій на Донбасі українців.