ua en ru

Держпродспоживслужба офіційно розпочала роботу

Держпродспоживслужба офіційно розпочала роботу Фото: Кабінет міністрів України

Нове відомство вже набрала 30% штату

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) офіційно почала роботу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабінету міністрів України.

Кабмін сьогодні прийняв розпорядження "Питання Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів".


За словами міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, Кабмін погодився з пропозицією щодо можливості забезпечення здійснення покладених на Держпродспоживслужбу функцій і повноважень Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, що припиняється, а також функцій по здійсненню державного контролю за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін; здійснення державного нагляду у сфері туризму і курортів; захисту прав споживачів виробів з дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння; державного нагляду (контролю) у сфері охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва

За словами міністра, нове відомство завершило всі необхідні заходи, пов'язані з державною реєстрацією, затвердженням положення, структури, штатного розпису апарату та кошторису. Відповідно до законодавства набрано 30% штату, і зараз призначення працівників триває.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив керівником Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів першого заступника голови відомства Володимира Лапу.