ua en ru

Держпідприємництво відмовило у погодженні наказу щодо контролю ліцензії використання водних біоресурсів

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництво) відмовило у погодженні проекту наказу щодо контролю ліцензії використання водних біоресурсів, запропонованого Державним агенитством рибного господарства України (Держрибагентством). Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва України.

Як повідомили у відомстві, даний проект наказу не може бути погоджений Держпідприємництвом, оскільки його положення не узгоджуються з вимогами законів України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" та "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" і потребує доопрацювання.

Так, проектом передбачається надати право органу контролю повідомляти ліцензіата про проведення планової перевірки телефонограмою, що суперечить вимогам закону про нагляд. Окрім того, проектом порядку передбачається, що у випадку виявлення порушень ліцензійних умов складається припис, а у разі виявлення суттєвих порушень - розпорядження про їх усунення. Натомість, закон про ліцензування визначає тільки один вид рішення органу ліцензування про необхідність усунення ліцензіатом порушень ліцензійних умов - розпорядження.