ua en ru

Держпідприємництва підтримує встановлення доходу підприємствам транспортування теплової енергії у розмірі 14,97 %

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва погодила законопроект, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України законопроект "Про затвердження граничного рівня регуляторної норми доходу суб'єктів, що здійснюють транспортування теплової енергії, централізоване водопостачання та водовідведення", що пропонує встановити граничний рівень доходу таких підприємств за регульованим тарифом у розмірі 14,97 %. Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

"Норма доходу на капітал визначає вартість інвестицій, за рахунок яких розвивається компанія. Дана норма, з одного боку, має бути достатньою для того, щоб компанія могла конкурувати з іншими не менш ризикованими інвестиційними можливостями, а з іншого - не отримувала надприбуток за рахунок споживачів. Тому завданням наказу є затвердження граничного рівня регуляторної норми доходу, який забезпечить баланс між цими двома цілями і захистить інтереси як інвесторів, так і споживачів", - йдеться у повідомленні.

За інформацією розробника проекту, розрахунки прийнятного рівня доходності на активи відповідних підприємств було здійснено представниками українських офісів компаній Deloitte (14,97 %), Ernst & Young (16,22 %), PricewaterhouseCoopers LLC (16,2 %).

Розрахунки дохідності проведено згідно з прийнятою практикою застосування загальновизнаної методології WACC (середньозваженої вартості капіталу) станом на кінець червня 2013 р.