ua en ru

Держпідприємництва розкритикував законопроект Мінсоцполітики про механізми виплати зарплат у випадку неплатоспроможності підприємств

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва розкритикувала законопроект розроблений Міністерством соціальної політики про механізми виплати зарплат у випадку неплатоспроможності підприємств . Про це повідомляє прес -служба Держпідприємництва.

"В цілому , підтримуючи необхідність розробки законопроекту щодо задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця, Держпідприємництва відмовило у його погодженні у зв'язку з поверхневим обробкою розробником всього обсягу законів, які вимагають внесення змін в частині запровадження нового виду соціального страхування", - йдеться в повідомленні.

На думку Держпідприємництва, у законопроекті "Про внесення змін до окремих законів України щодо задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця", яким передбачається включення в загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття нового виду страхування - страхування на випадок недостатності коштів для найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця. У зв'язку з цим виникає потреба перерахунку розміру зазначеного внеску.

Також проектом закону пропонується запровадити інститут гарантування задоволення вимог найманих працівників внаслідок неплатоспроможності роботодавця шляхом закріплення таких функцій за Державною службою зайнятості України та її територіальними органами з встановленням джерела фінансування - Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Держкомпідприємництва готове співпрацювати з Мінсоцполітики з метою досягнення ефективного результату у створенні чіткого механізму погашення заборгованості по зарплаті і впровадженні установи , гарантуватиме виплату грошових вимог.