ua en ru

Держпідприємництва не погодило законопроект про оподаткування низки об'єктів нерухомості

Державна служба України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва не погодила проект закону "Про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки". Про це повідомляє прес -служба Госпредпренімательства.

Так, документом передбачається визначити об'єктом оподаткування всі об'єкти нерухомого майна, відмінного від землі, навіть навіси для велосипедів, павільйонів, а також зал для ярмарків.

Крім того, пропонується встановити базою оподаткування нерухомого майна, що перебуває у власності фізичних осіб та фізичних осіб- підприємців, загальну площу об'єкта оподаткування, а базою оподаткування нерухомості юридичних осіб - балансова вартість об'єкта оподаткування.

Таким чином, прийняття згаданого документа призведе до істотного збільшення податкового навантаження на підприємців, так Держкомпідприємництва відмовлено в узгодженні законопроекту про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.