ua en ru

Держпідприємництва не підтримала законопроект про додатковий дозвіл на вирубку насаджень

Голова Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва ( Держпідприємництва ) Михайло Бродський не підтримав законопроект, яким вводиться додатковий дозвіл на вирубку зелених насаджень. Про це повідомляє прес -служба Держпідприємництва.

Згідно з повідомленням, він висловив зауваження до проекту закону України № 3159 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту зелених насаджень) ".

Проектом закону передбачається внесення змін до закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" від 17 лютого 2011 року № 3038 - VI в частині необхідності отримання дозволів ( ордерів ) на видалення зелених насаджень у межах будівельного майданчика.

Однак, в Держпідприємництва підкреслили, що збільшення кількості документів дозвільного характеру буде суперечити Програмі економічних реформ Президента України на 2010-2014 рр., яка, серед іншого, спрямована на істотне скорочення кількості видів діяльності і робіт, що вимагають отримання дозволів .

Згідно з повідомленням, проект із закону України " Про благоустрій населених пунктів" виключається норма, що передбачає, що за наявності одного з документів, визначених законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", отримувати згадане дозвіл (ордер) на видалення зелених насаджень не потрібно.

Як зазначає Держпідприємництва, забудовники не мають права самовільно вирубувати зелені насадження. Їх видалення може здійснюватися виключно на підставі документів, визначених законом України "Про регулювання містобудівної діяльності".