ua en ru

У Держприкордонслужбі розповіли подробиці виявлення викрадених з Верони картин

У Держприкордонслужбі розповіли подробиці виявлення викрадених з Верони картин Фото: представник Держприкордонслужби Олег Слободян

Українці були причетні тільки до переправлення викрадених картин

У Державній прикордонній службі України розповіли подробиці виявлення викрадених з музею Кастельвеккіо (Верона) картин. Деталі розповів представник Держприкордонслужби Олег Слободян ефірі "5 каналу".

Слободян розповів, що прикордонники виявили викрадені картини в травні 2015 року на кордоні з Придністров'ям. Повідомляється, що картини були заховані на одному з островів і підготовлені до відправки у Придністровський сегмент Молдови.

В Україну картини потрапили контрабандою, що і дозволили співробітникам Держприкордонслужби вийти на слід злочинців.

За словами Слободяна, він слідство по цій справі зараз триває. Безпосередні виконавці викрадення картин з музею Верони вже затримано. Співробітники військової прокуратури продовжують роботу з визначення всіх осіб, причетних до схеми, що включає перевезення картин, а також їх зберігання.

Слободян зазначив, що викрадачами були громадяни Молдови та Італії. Українці були причетні тільки до переправлення викрадених картин. Один із них переховується за межами України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ видасть Італії одного із співучасників викрадення картин з Верони.