ua en ru

У Держприкордонслужбі назвали основну загрозу на кордоні з Молдовою

У Держприкордонслужбі назвали основну загрозу на кордоні з Молдовою Фото: Держприкордонслужба

У відомстві заявили, що незаконне переміщення підакцизних товарів залишається основною загрозою

У Державній прикордонній службі заявили, що незаконне переміщення підакцизних товарів залишається основною загрозою на українсько-молдавському кордоні. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що такого висновку дійшли експерти аналітичних підрозділів прикордонних відомств України та Молдови під час робочої зустрічі, яка пройшла в Одеській області в пункті пропуску через державний кордон "Маяки–Паланка–Удобне".

Експерти зустрілися з метою проведення спільної оцінки загроз прикордонній безпеці на українсько-молдовському державному кордоні. Зазначений захід відбувся в рамках виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління та протокольних домовленостей прикордонних відомств обох держав про обмін статистичною та аналітичною інформацією. Під час зустрічі сторони обговорили стан інформаційної взаємодії, можливості її удосконалення, а також проаналізовано обстановку на українсько-молдовському державному кордоні у 2016 році.

"Аналітики констатували, що обстановка на спільній ділянці кордону залишається контрольованою і сторони вживають відповідних заходів щодо протидії сучасним загрозам. Водночас прикордонники відзначили, що основною загрозою на українсько-молдовському кордоні є незаконне переміщення підакцизних товарів", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ № 118/2017 про надання Республіці Молдова гуманітарної допомоги на ліквідацію наслідків негоди.