ua en ru

Держприкордонслужба зафіксувала 4 випадки прольоту БПЛА біля кордонів України

Держприкордонслужба зафіксувала 4 випадки прольоту БПЛА біля кордонів України Джерело фото:mil.gov.ua
Державна прикордонна служба України зафіксувала 4 випадки прольоту безпылотних літальних апаратів (БПЛА) біля кордонів України.

Державна прикордонна служба України зафіксувала 4 випадки прольоту безпылотних літальних апаратів (БПЛА) біля кордонів України. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби.

"Учора прикордонники зафіксували використання літальних апаратів в 4 випадках. На напрямках "Красна Талівка - Деркул" та "Золотарівка - Волошине" БПЛА рухались вздовж лінії кордону без порушення повітряного простору нашої країни", - йдеться у повідомлені.

Як зазначається, підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. У той же час терористи і далі порушують режим припинення вогню та обстрілюють позиції українських військових.

Також повідомляється, що рамках виконання завдань, визначених Президентом України, суттєво посилено контроль за переміщенням товарів і вантажів, в тому числі і за тими, які прямують через контрольні пункти в'їзду/ виїзду у зоні АТО.

"Зокрема, учора о 14:40 прикордонним нарядом в районі н.п. Красна Талівка (Луганської області) зупинено вантажний автомобіль ЗІЛ, яким громадянин України перевозив без належних документів 8 тонн вугілля. У пункті контролю "Мелітополь", під час оформлення поїзда "Сімферополь - Харків", в неробочому тамбурі та в сумці громадянина України прикордонники виявили 45 військових багнет-ножів та 97 сигнальних набоїв з пристроями для їх приведення до дії. Даного громадянина передано співробітникам правоохоронних органів", - повідомляють в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, раніше прикордонники зафіксували 4 безпілотника РФ в Луганській та Херсонській областях.