ua en ru

Держприкордонслужба прийме на строкову службу близько 4 тисяч військових

Держприкордонслужба прийме на строкову службу близько 4 тисяч військових Фото: Олег Слободян

Солдат планують відбирати на конкурсній основі

Державна прикордонна служба (ДПС) України тимчасово відновлює призов на строкову службу. Про це заявив прес-секретар ДПС Олег Слободян, передає прес-служба відомства в Facebook.

"Для того, щоб не допустити зниження ефективності виконання поставлених завдань, прийнято рішення про тимчасове відновлення призову на строкову служб. Солдат плануємо відбирати на конкурсній основі", - заявив Слободян.

У цілому ДПС готова прийняти близько 4 тисяч військовослужбовців. Слободян зазначив, що солдати будуть проходити службу в підрозділах кордону на ділянках поза зони антитерористичної операції. У разі бажання, їм буде надаватися пріоритетне право перейти на контрактну службу.

"Одним із шляхів підвищення мотивації проходження служби є напрямок строковиків до місць проходження служби за місцевим принципом комплектування. У разі, якщо військовослужбовець буде сумлінно виконувати службові обов'язки командування підрозділів буде надано право приймати рішення про дозвіл військовослужбовцю відвідувати будинок в нічний і вільний від служби час", - додав прес-секретар.

ДЕРЖПРИКОРДОНСЛУЖБА ТИМЧАСОВО ВІДНОВЛЮЄ ПРИЗОВ НА СТРОКОВУ СЛУЖБУДержавна прикордонна служба України продовжує системо...

Опубликовано Державна прикордонна служба України 11 февраля 2016 г.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді передбачити, що строки проведення призову (призовів) громадян України на строкову військову службу визначаються указом президента.