ua en ru

Держприкордонслужба з жовтня 2014 р. затримала 1080 незаконних мігрантів

Державна прикордонна служба України з жовтня 2014 р. затримала 1080 незаконних мігрантів і 5 організаторів торгівлі людьми. Про це заявив сьогодні на брифінгу голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"З жовтня минулого року нами встановлено 23 незаконних каналів міграції, встановлені 65 осіб, причетних до незаконної міграції, відкрито 13 кримінальних проваджень", - заявив Назаренко.

Він зазначив, що проводяться цілеспрямовані та скоординовані заходи на каналах в'їзду та концентрації незаконних мігрантів в Харківській, Сумській, Одеській та інших областях, а також на напрямках мігрантів з України - Львівській, Закарпатській та Одеській областях.

На сьогодні ліквідовані 7 таких каналів, затримано 13 організаторів незаконної міграції. З жовтня минулого року нами затримано 1080 незаконних мігрантів, 5240 потенційних незаконних мігрантів не допущені на територію України", - заявив він.

За його словами, триває робота з протидії міжнародній торгівлі людьми.

"З початку року затримали 5 організаторів цього виду незаконної діяльності. Зокрема, у Житомирській області 2 громадянам України висунуто підозру у напрямку громадян України до Туреччини з метою трансплантації органів. А на Київщині зловмисники вербували українських жінок з метою подальшої їх експлуатації у секс-індустрії в країнах Близького Сходу. У Херсонській області упрежден вивезення дітей і інвалідів з метою залучення їх у жебрацтві на території Росії і тимчасово окупованому Криму", - зазначив Назаренко.

За всіма фактами відкрито кримінальні провадження за ст. 149 ККУ "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людей".

Нагадаємо, в кінці жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко заявив, що призначив головою Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка.