ua en ru

Держприкордонслужба фіксує відновлення Росією повітряної розвідки на кордоні з Україною

Українські прикордонники фіксують відновлення розвідувальних польотів російських вертольотів уздовж українсько-російського кордону. Про це в ході брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Відновилися так звані моніторингові польоти російських вертольотів уздовж українсько-російського кордону. Вчора два вертольоти РФ здійснювали польоти навпроти ділянок Сумського, Луганського та Харківського прикордонних загонів", - заявив Слободян.

За його словами, повітряні засоби рухалися на глибині близько 500 метрів від лінії кордону. Порушення повітряного простору України не зафіксовано.

Також Слободян зазначив, що протягом останніх днів спостерігається різке збільшення кількості випадків використання російськими терористичними військами безпілотних літальних апаратів для ведення повітряної розвідки.

"Тільки з 8 по 12 березня у смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень зафіксовано 61 безпілотний літальний апарат. Найбільше 11 березня - 27", - повідомив він.

За словами спікера, переважно безпілотники спостерігалися в районі Маріуполя, Великої Новосілки, Краматорська і на інших ділянках Донецької та Луганської областей.

При цьому двічі, 8 і 10 березня, були зафіксовані безпілотники, які порушили повітряний простір України.

Нагадаємо, вчора у штабі АТО повідомили, що в зоні АТО за добу зафіксовано 27 безпілотників бойовиків.

Раніше в ДПС заявляли, що напередодні введення режиму припинення вогню на Донбасі, 14 лютого, проросійські бойовики вели повітряну розвідку позицій сил АТО під Маріуполем.