ua en ru

Держлісагентство знизило вартість електронного обліку деревини вдвічі

Державне агентство лісових ресурсів України готове надати виробникам допомогу в електронній маркуванню деревини. Про це заявив глава відомства Олександр Ковальчук, коментуючи впровадження в Україні повномасштабного електронного обліку ліси.

Він зазначив, що цей крок у перспективі викорінить тіньовий сектор і корупцію, закріпить позиції України на європейському ринку деревини, а також заощадить бюджету близько 2 млрд грн.

"Електронний облік потрібен хоча б для того, щоб отримати уявлення, скільки у нас взагалі лісу. За нашими оцінками, близько 2 млн кубометрів знаходяться в тіньовому обороті. Враховуючи масштаби проблеми, ми запропонували здешевити електронну маркування деревини. В результаті В порівнянні з минулим роком вартість електронного обліку в розрахунку на 1 кубометр зменшилася вдвічі", - повідомив Олександр Ковальчук.

Поряд з цим він зазначив, що агентство готове надавати аналогічні послуги дрібного бізнесу, що не мають коштів на обладнання і софт.

"Ми власними силами надамо їм послуги з повернення електронного обігу деревини. Це стосується і сільських рад, і невеликих лісокористувачів", - - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Олександр Ковальчук неодноразово підкреслював необхідність впровадження загального електронного обліку деревини. В результаті така норма передбачена Концепцією розвитку галузі та буде впроваджено, починаючи з 1 липня 2016 року.