ua en ru

Держлісагентство ініціює спрощення процедури надання мисливських угідь

Держлісагентство ініціює спрощення процедури надання мисливських угідь Фото: Христина Юшкевич розповіла про спрощення у наданні мисливських угідь

Паралельно буде запроваджено нові критерії та посилено контроль за веденням мисливського господарства

Державне агентство лісових ресурсів України ініціюватиме спрощення процедури надання у користування мисливських угідь та зменшення мінімальної площі, на якій вестиметься мисливське господарство. Про це повідомила виконуюча обов’язки голови Держлісагентства Христина Юшкевич в інтерв’ю телеканалу "24".

"Зараз ця мінімальна площа (ведення мисливського господарства, - ред.) становить 3 тисячі га. А за європейськими нормами - близько 1 тисячі га", - розповіла Юшкевич.


Вона також додала, що паралельно буде запроваджено нові критерії та посилено контроль за веденням мисливського господарства іншими користувачами мисливських угідь.

"Це дозволить більш прискіпливо контролювати мисливські угіддя і, таким чином, зменшити відсоток випадків браконьєрства", - зазначила в. о. Держлісагентства.

У лісовому відомстві сподіваються, що розширені повноваження дадуть можливість контролювати плату за користування мисливськими угіддями, оскільки сьогодні ця норма виконується формально і фактично ніхто за ці ділянки не платить.

На думку Юшкевич, плату потрібно направити до місцевих бюджетів.

Крім того, вона розповіла про необхідність розробки механізму відшкодування збитків, завданих дикими тваринами сільському і лісовому господарствам, який зараз застосовується в європейських країнах.

Нагадаємо, в Україні до кінця 2016 року може з'явитися нова мисливська служба, яка буде сформована за прикладом Національної поліції.