ua en ru

Держкомтелерадіо пропонує дозволити розповсюджувачам книг українською мовою укладати договори оренди без конкурсу

Держкомтелерадіо України пропонує надати право розповсюджувачам книжкової продукції, які реалізують мінімум 1 тис. примірників державною мовою, укладати договір оренди державного та комунального майна без проведення конкурсу. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Згідно із законопроектом "Про внесення змін до деяких законів України в інформаційній та видавничій сферах в зв'язку з прийняттям закону України "Про адміністративні послуги", пропонується передбачити положення, згідно з яким розповсюджувач видавничої продукції, який забезпечує розповсюдження не менш 1 тис. примірників книжкової продукції державною мовою в рік, отримує право на укладення договору оренди державного та комунального майна без проведення конкурсу.

Поширення протягом року такої кількості книжкової продукції державною мовою є мінімальною нормою, яка характеризує книгорозповсюдження як основний вид діяльності суб'єкта видавничої справи.

На сьогоднішній Держкомтелерадіо України надає 4 адміністративні послуги. Одна з яких - видача довідки про випуск та/або розповсюдження не менше 50% книжкової продукції державною мовою, на підставі якої договір оренди укладається без-проведення конкурсу.