ua en ru

Держкомтелерадіо має намір заборонити поширення антиукраїнської друкованої продукції

Державний комітет телебачення та радіомовлення України (Держкомтелерадіо) має намір заборонити поширення антиукраїнської і антидержавної друкованої продукції.

Державний комітет телебачення та радіомовлення України (Держкомтелерадіо) має намір заборонити поширення антиукраїнської і антидержавної друкованої продукції. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Що стосується діяльності деяких українських філій російських газет, то аналіз окремих публікацій в цих виданнях, дійсно, дає підстави розглядати їх у контексті частини першої статті 3 Закону України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" передбачено, що друковані засоби масової інформації в Україні не можуть бути використані для закликів до захоплення влади, насильницької зміни конституційного ладу або територіальної цілісності України; пропаганди війни, насильства та жорстокості; розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі тощо", - йдеться в повідомленні.

У комітеті розповіли, що зараз готується правова оцінка подібним публікаціям "з метою звернення в компетентні органи щодо недопущення поширення в Україні антиукраїнської і антидержавної друкованої продукції".

Раніше Держкомтелерадіо закликав українських громадян не спілкуватися з представниками російських ЗМІ.