ua en ru

Держкомпідприємництва очолив робочу групу, яка має усунути посередників при наданні адміністративних послуг

Уряд планує усунути посередників при наданні адміністративних послуг. Відповідне доручення прем'єр-міністр Микола Азаров дав робочій групі, яку очолив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, повідомляє прес-служба комітету. В її складі також працюватимуть керівники Мінекономіки, Мінфіну, Мін'юсту, Антимонопольного комітету та інших відомств.

«У двотижневий термін наша робоча група подасть на засідання уряду узгоджені пропозиції, як можна усунути посередників при наданні адміністративних послуг», - заявив М.Бродський.

За інформацією М.Бродського, міністерства та відомства приховують інформацію про реальну кількість адмінпослуг, що надаються посередницькими структурами, на зразок МРЕО. Проте зустрічі з підприємцями дозволяють Комітету володіти ситуацією та подавати її керівництву держави для вжиття відповідних заходів. Впорядкування надання адміністративних послуг насамперед дозволить людям економити гроші.

«Більше 2000 тис. грн на рік залишиться в бюджеті кожної родини у разі скасування різного роду нотаріальних довіреностей, дороговартісних бланків з голограмою, зайвих довідок тощо. Люди змушені кожного разу сплачувати по 200-300 грн у нотаріуса за бланки і підтверджувати невідомо що. Ми обов'язково переглянемо необхідність бланків суворої звітності і суворого обліку», - пообіцяв М.Бродський.

Наразі Держкомпідприємництва працює над скасуванням нотаріально завірених довіреностей, скасуванням печаток як дозвільного документа, спрощенням процедури проходження ТО тощо.