ua en ru

Держкомпідприємництва погодило механізм відповідності платника податків на автоматичне відшкодування ПДВ

Держкомпідприємництво погодило наказ Державної податкової служба (ДПС), який визначає відповідність платника критеріям на автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
Щоб отримати відшкодування ПДВ, платник податку не може перебувати у судових процедурах банкрутства, відомості про нього в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців мають бути достовірними та повними.
В обрахунку беруть участь лише показники, задекларовані платником самостійно у його податковій звітності та наявні в базах даних ДПС України.

Визначення відповідності платника податку зазначеним критеріям проводиться в автоматизованому режимі протягом 15 календарних днів після граничного терміну подачі звітності. За результатами податкова служба формує два переліки платників податку: які відповідають, критеріям та мають право на автоматичне бюджетне відшкодування ПДВ, та які не відповідають критеріям і не мають право на таке відшкодування.
Якщо дані платника податку не відповідають критеріям на автоматичне відшкодування, регіональне відділення податкової служби повідомляє його про це протягом 17 календарних днів після граничного терміну подачі звітності.