ua en ru

Держкомпідприємництво розробило порядок видачі копії ліцензії для фізичних осіб-підприємців

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва розробив порядок видачі копії ліцензії для фізичних осіб-підприємців і пропонує внести відповідні зміни до закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", передає прес-служба Держкомпідприємництва.
Згідно із підготовленим законопроектом, засвідчена органом ліцензування копія ліцензії видається ліцензіату - фізичній особі-підприємцю на кожну торгову точку, де впроваджуватиметься зазначений у ліцензії вид господарської діяльності. Копія ліцензії підтверджує право підприємця на таку діяльність.
В чинному нині законі "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" встановлений порядок видачі копії ліцензії тільки для юридичних осіб. Це створює умови для недобросовісної конкуренції і носить ознаки дискримінаційного характеру по відношенню до фізичних осіб-підприємців.
Як сказано у пояснювальній записці, внесення запропонованих змін до закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" буде сприяти створенню належних умов провадження бізнесу, вдосконаленню процесу ліцензування, зацікавленості осіб у започаткуванні власної справи та створенню сприятливих умов для активізації і розвитку інвестиційної діяльності.