ua en ru

Держкомпідприємництва пропонує скоротити перелік бланків суворої звітності та обмежити їхню граничну вартість

Держкомпідприємництва пропонує скоротити перелік документів суворого обліку та визначити граничну надбавку до їхньої вартості на рівні 20%. Такі норми передбачені в проекті постанови щодо внесення змін до Постанови №283 від 19.04.1993 р. "Про встановлення порядку виготовлення бланків цінних паперів та документів суворого обліку". Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Діюча постанова дає можливість безконтрольно збільшувати кількість бланків цінних паперів і документів суворого обліку, що виготовляються за ліцензією Мінфіну, оскільки вона не містить їхнього вичерпного переліку. Наразі 475 видів бланків суворої звітності. Крім того, необґрунтовано завищується вартість документів суворого обліку, а їхня видача супроводжується додатковими платними послугами.
Держкомпідприємництва пропонує обмежити список бланків цінних паперів і документів суворого обліку, чітко вказавши їх у постанові та усунувши можливість розширювати цей перелік. Для цього у проекті прибирається доповнення "та інші" після перерахування видів бланків цінних паперів та документів суворого обліку.
Також у проекті постанови, підготовленому Держкомпідприємництва, визначається гранична вартість документів суворого обліку. Вона дорівнюватиме собівартості їхнього виготовлення плюс 20% націнки.
Відповідні зміни розроблені на виконання доручення віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова щодо надання пропозицій на зменшення кількості бланків суворої звітності.