ua en ru

Держкомпідприємництва відхилив розроблений Мінекономіки та УСПП законопроект про зміни до закону про проведення державних закупівель

Держкомпідприємництва не погодив розроблений Мінекономіки та Українським союзом промисловців і підприємців законопроект про зміни до закону про проведення державних закупівель. Він передбачає право держпідприємств проводити закупівлі товарів і послуг за власні кошти без застосування тендерних процедур. Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
Держкомпідприємництва також виступив проти проведення держпідприємствами закупівель без тендерів. Так позиція пояснюється тим, що госпрозрахункові держпідприємства можуть надавати адміністративні послуги лише внаслідок того, що міністерства та відомства делегують їм владні функції та повноваження. Кошти, отримані за це, є державними, хоч вони й не йдуть до бюджету. А комітет завжди виступав за посилення контролю за плануванням та витратами державних коштів.
Держкомпідприємництва виступив проти надання права держпідприємствам витрачати ці гроші на власний розсуд, без проведення тендерів.