ua en ru

Держкомпідприємництво не дозволило архівам РДА самостійно встановлювати ціни на свої послуги

Держкомпідприємництво не погодило розроблений Держкомархівом проект постанови Кабінету міністрів України, в якому пропонувалося дати право архівним відділам районних у місті Києві та Севастополі держадміністрацій (РДА) самостійно встановлювати ціни на свої роботи та послуги. Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.
Згідно повідомленню, розмір плати за адміністративні послуги, які можуть надаватися архівними установами, що утримуються за рахунок бюджетних коштів, повинен встановлюватись нормативно-правовим актом не нижче рівня постанови Кабінету міністрів України. Розраховуватись вартість таких послуг має з обов'язковим урахуванням економічно обґрунтованих витрат і методики визначення собівартості платних адміністративних послуг.
Крім того, Держкомархів України, всупереч урядової постанови, не переглянув перелік платних послуг, які можуть надаватися бюджетними архівними установами, і не розмежував їх на адміністративні та господарські.
Нагадаємо, Кабмін доручив міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади відповідно до своїх повноважень переглянути переліки платних послуг і у місячний строк внести пропозиції щодо їх розмежування на адміністративні та господарські.