ua en ru

Держкомпідприємництво не підтримало нові пропозиції Мінрегіонбуду щодо проектування та будівництва об'єктів

Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництво) не дав ввести нові дозвільні документи при проектуванні та будівництві об'єктів, розроблених Міністерством регіонального розвитку та будівництва України (Мінрегіонбуд). Про це повідомила прес-служба установи.

"Комітет відмовив у погодженні низки проектів регуляторних актів, розроблених Мінрегіонбудом" - йдеться у повідомленні.
Зокрема, було відхилено ряд проектів, які пропонували ввести вимоги, не передбачені українським законодавством. Серед них порядок розроблення проектної документації на будівництво об'єктів, який передбачав необхідність погодження проектних рішень, щодо інженерних мереж із землевласниками. Держкомпідприємництво не підтримало також пропозицію віднести реставраційне завдання до складу вихідних даних на проектування і видачу експертних висновків після кожного етапу розробки проектної документації.
"Крім того, Держкомпідприємництво відмовило в погодженні розробленого Мінрегіонбудом проекту урядової постанови "Про затвердження порядку віднесення об'єктів будівництва до IV і V категорії складності"" - інформує прес-служба комітету. Згідно з ним, для віднесення об'єкта будівництва до ІІІ категорії складності треба отримувати довідку в експертній організації, хоча в законі України "Про регулювання містобудівної діяльності" проекти будівництва об'єктів I-III категорій складності обов'язковій експертизі не підлягають.