ua en ru

Держкіно заборонило показ в Україні двох російських фільмів

Державне агентство України з питань кіно заборонило показ в Україні фільми "Біла гвардія" і "Піддубний" російського виробництва.

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило показ в Україні фільми "Біла гвардія" і "Піддубний" російського виробництва. Про йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства культури України.

Згідно з повідомленням, наказ видано "в рамках запровадження секторальних санкцій у сфері культури по відношенню до Російської Федерації згідно з постановою кабінету міністрів України від 23 липня 2014 р. "Про створення комітету з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують і фінансують тероризм в Україні".

На думку експертів Мінкульту, фільми були визнані демонструють "зневага до української мови, народу і державності", а "окремі факти перекручені і переписані на користь Росії".

"В умовах інформаційної війни та з урахуванням захисту національних інтересів в інформаційно-культурному просторі було прийнято рішення про невидачу даними фільмів прокатних посвідчень", - йдеться в повідомленні.