ua en ru

Держкіно можуть покарати за прокат російських серіалів

Держкіно можуть покарати за прокат російських серіалів Фото: В’ячеслав Кириленко

Зараз розслідується кілька випадків неправомірного надання прокатних посвідчень

Держкіно можуть покарати за видані прокатні посвідченя на російські серіали та фільми, які було знято після початку російської агресії проти України. Про це віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко повідомив в ефірі програми "Право на владу" телеканалу "1+1", передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі серіали (російські - ред.), починаючи з 2014 року випуску, заборонені. Є декілька випадків, коли шляхом маніпуляцій серіали, які випущені пізніше (початку російської агресії проти України, - РБК-Україна) подавалися як ті, що зроблені ще до початку російської агресії і видавалися державні прокатні посвідчення. Ці випадки розслідуються",- розповів Кириленко.

Він також додав, що коли такі випадки буде підтверджено, відповідальність нестиме Державне агентство з питань кіно, яке видавало такі прокатні посвідчення на російський кінопродукт.

"Якщо це буде підтверджено, то, по-перше, будуть скасовані прокатні посвідчення, по-друге, винні, і це стосується Держкіно, будуть покарані", - підсумував міністр.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 лютого розглянула матеріали позапланової перевірки телеканалу "НТН" щодо трансляції телесеріалу "Легенди карного розшуку" під назвою "Кровавая вольница" і оголосила компанії попередження.