ua en ru

Держказначейство припинило оприлюднення інформації щодо виконання держбюджету

З січня 2015 р. Державне казначейство України (Держказначейство) припинило розміщення на своєму офіційному сайті інформації про податкові платежі та виконання держбюджету.Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна.

У Держказначействі повідомили, що відсутність оперативних даних пов'язана з новими змінами до Бюджетного кодексу, які зобов'язують виключно Мінфін публікувати від місячних до річних показників виконання бюджету. "Ми навіть зміни у внутрішній наказ вносимо", - додав співрозмовник РБК-Україна у Держказначействі.

Нагадаємо, що до цього органи казначейства на початку кожного місяця повідомляли про фактичний обсяг зібраних податків, суми відшкодування ПДВ та запланованы Мінфіном плани відрахувань для основних адміністраторів - податкової і митної служб. Останній раз інформація про виконання держбюджету-2014 в грудні була оновлена 5 січня.

У матеріалі підкреслюється, що зараз, по суті, Держказначейство розміщує інформацію про надходження до держскарбниці адміністративних штрафів, виконання місцевих бюджетів без урахування міжбюджетних трансфертів, відшкодування ПДВ та дані про суми залишку вільних коштів уряду на єдиному казначейському рахунку (ЄКР).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держбюджет України в 2014 р. недоотримав 36,3 млрд грн.