ua en ru

Держінвестицій оголосило конкурс інноваційних та інвестиційних проектів

Державне агентство України з інвестицій та розвитку (Держінвестицій) оголосило конкурсний відбір інноваційних та інвестиційних проектів для їх державної підтримки за рахунок коштів Стабілізаційного фонду.

Про це повідомила прес-служба Держінвестицій.

Згідно отриманої інформації, прийом документів для участі проектів у конкурсному відборі триватиме 7 вересня 2010 р. до 15 грудня 2010 р. за адресою: 01025, м.Київ, вул. Велика Житомирська, 11.

Перелік документів для участі у конкурсі визначений пунктами 2.2 та 3.2 Порядку, і, зокрема, включає заявку, резюме проекту, копію його бізнес-плану, розробленого з урахуванням методичних рекомендацій з розробки бізнес-планів інвестиційних проектів, затверджених наказом Держінвестицій від 31.08.2010 № 73.

За словами голови Держінвестицій Олександра Тарана, конкурс проводиться відповідно до Порядку конкурсного відбору інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки для їх державної підтримки у 2010 р за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, затвердженого наказом Держінвестицій від 10.08.2010 № 39, зареєстрованим у Мін'юсті 16.08.2010 за № 686/17981.

Кошти Стабілізаційного фонду спрямовуватимуться на здешевлення кредитів та надання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів на умовах співфінансування. Згідно з Порядком, учасниками конкурсу для отримання компенсації сум відсоткових ставок за користування кредитами можуть бути суб'єкти господарювання, які залучили кредити у національній валюті України та/або в іноземній валюті, у тому числі від іноземних фінансових установ, для реалізації інноваційних та інвестиційних проектів у реальному секторі економіки та сплатили суми відсоткових ставок за користування цими кредитами.
Участь у Конкурсі для отримання державної підтримки для реалізації інвестиційних проектів на умовах співфінансування можуть брати суб'єкти господарювання, які подають на Конкурс інвестиційний проект та мають можливість співфінансувати його реалізацію за рахунок власних та/або залучених (позичкових) коштів.

Прийом та реєстрація пакету документів для участі проектів у конкурсному відборі проводиться Держінвестицій.

Державне агентство України з інвестицій та розвитку створено у 2005 р. (до червня 2010 р. - Державне агентство України з інвестицій та інновацій). Держінвестицій є центральним органом виконавчої влади у сфері інвестиційної діяльності. Його діяльність спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через першого віце-прем'єр-міністра України.

Основними завданнями Держінвестицій є участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики у сфері інвестиційної та інноваційної діяльності, сприяння залученню інвестицій, забезпечення підвищення вітчизняного потенціалу з експорту продукції, що виробляється на підприємствах галузей національної економіки, а також стимулювання вітчизняного виробництва продукції, імпорт якої становить значну частку на ринку України.