ua en ru

Держгеонадра проведе перший аукціон у 2018 році

Держгеонадра проведе перший аукціон у 2018 році Фото: Олег Кирилюк (facebook.com/Олег Кирилюк)

Відомство готується до першого аукціону

Державна служба геології та надр України готується до I аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства на офіційному сайті.

Вже в березні планується розміщення оголошення про проведення в 2018 році першого аукціону з продажу спеціальних дозволів на користування надрами (не пізніше, ніж за 90 календарних днів до дня проведення зазначеного аукціону) в газеті "Урядовий кур'єр" та на офіційному сайті відомства.

"Держгеонадра підготувала перелік ділянок надр з 13 спеціальних дозволів, які планується виставити на аукціон з метою геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки", - зазначив тимчасово виконуючий обов'язки голови служби Олег Кирилюк.

Також у відомстві повідомили, що на першому аукціоні з продажу спеціальних дозволів на користування надрами в 2018 році не будуть включені ділянки на користування нафтогазоносними надрами, так як відповідно до ч. 3 ст. 14 закону України "Про нафту і газ" надання спеціальних дозволів на користування нафтогазоносними надрами здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на навколишнє середовище.

18 грудня 2017 введено в дію закон України "Про оцінку впливу на навколишнє середовище", згідно з яким, надання спецдозволу на користування здійснюється з урахуванням результатів оцінки впливу на навколишнє середовище.

Як відомо, Держгеонадра є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра екології та природних ресурсів, і який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. З 25 травня 2017 року тимчасово виконуючим обов'язки голови Державної служби геології та надр України є Олег Кирилюк.