ua en ru

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву не кредитуватиме фінансування об’єктів з нульовою готовністю, - Л.Рисухін

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву заборонив регіональним управлінням фонду надавати кредити для фінансування об'єктів з нульовою готовністю. Про це на прес-конференції у Кабміні повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, передає кореспондент РБК-Україна
"Ми заборонили регіональним управлінням фонду надавати кредити для фінансування об'єктів з нульовою готовністю. Більш того, доручено спрямовувати наявні кошти на об'єкти з високим ступенем готовності, з максимально короткими термінами їх введення в експлуатацію", - заявив Л.Рисухін.
За його словами, відновлено також відповідальність регіональних управлінь фонду за проведенням контролю ходу будівельних робіт, стану справ на будівельних майданчиках.
"Ми внесли на розгляд уряду проект постанови, зараз він відпрацьовується у відповідних міністерствах. Цим проектом передбачено підвищити відповідальність забудовника за своєчасне введення в експлуатацію житлових будинків, збільшити права регіональних управлінь фонду щодо контролю за станом будівництва", - повідомив Л.Рисухін.
Також, за словами голови фонду, цим проектом постанови передбачається надання позичальникам фінансових канікул з виплати кредитних платежів у разі виникнення нестандартних ситуацій.