ua en ru

Держфінінспекція за 7 міс. 2013 р. відшкодувала фінвтрати на суму 920 млн грн

Держфінінспекція України за сім місяців 2013 р. відшкодувала фінансові втрати на суму 920,7 млн грн. Про це повідомив голова Держфінінспекції України Петро Андрєєв, передає прес-служба організації.

Зазначимо, що з цього числа 423,2 млн грн становлять втрати, виявлені у попередні роки.

Загальна сума відшкодованих втрат складається з коштів, які в результаті контрольних дій надійшли до бюджетів, бюджетних установ, організацій і підприємств (270,7 млн грн), а також з відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів (650 млн грн).

Протягом січня-липня поточного року Держфінінспекція та її територіальні органи провели понад 4 тис. контрольних заходів. При цьому порушення фінансової дисципліни встановлено на 96% перевірених об'єктах і виявлено втрат ресурсів на загальну суму понад 2,4 млрд грн.

Для належного реагування на факти порушень до правоохоронних органів передано 1615 ревізійних матеріалів. За результатами їх розгляду (з урахуванням переданих раніше матеріалів ревізій) з на початку 2013 р. розпочато 1781 досудове розслідування, а також на 137 посадових осіб складено протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень. Крім того, за результатами участі фахівців Держфінінспекції та залучених спеціалістів у перевірках, що проводяться правоохоронними структурами, розпочато 761 досудове розслідування та складено 196 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Також до порушників фінансово-бюджетної дисципліни в 683 випадках призупинено бюджетні асигнування, у 3478 - зупинено операції з бюджетними засобів, 597 розпорядникам зменшено бюджетних призначень на загальну суму майже 41,4 млн грн.

За недотримання фінансової дисципліни 13,5 тис. посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 3,8 тис. - до дисциплінарної, 884 - до матеріальної. З займаних посад звільнені 661 чоловік.