ua en ru

У Держдумі Росії Туреччину звинуватили у підтримці ІДІЛ

У Держдумі Росії Туреччину звинуватили у підтримці ІДІЛ Фото: Державна Дума Росії

Російські депутати відреагували на інцидент зі збитим російським Су-24 в районі турецької границі

У Державній Думі Росії назвали дії Туреччини, збила російський бомбардувальник на кордоні з Сирією, прямою підтримкою ІДІЛ. Про це передає РБК.

"В умовах, коли світова спільнота починає повноцінну боротьбу з тероризмом, розсадником якого стали зайняті ІДІЛ території Сирії, Туреччина проявляє солідарність з терористами і збиває наш літак над територією Сирії", заявив віце-спікер Думи від "Справедливої Росії" Микола Левич.

На думку голови комітету Держдуми з оборони Володимир Комоєдов (КПРФ), турецькій стороні не варто застосовувати зброю, а треба було посадити літак і розібратися.

"І добре було б поділитися повітряним простором, ми ж захищаємо і їхні інтереси", — додав депутат.

Роль Росії у боротьбі з ІДІЛ найбільш помітна, російський літак не завдавав шкоди Туреччини, реакція турецьких військових неадекватна ситуації, вважає депутат, член центрального штабу Загальноросійського народного фронту Михайло Старшинов ("Єдина Росія").

Член комітету з СНД Василь Лихачов вважає, що не треба поспішати з висновками і нагнітати обстановку.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін готує заяву у зв'язку з катастрофою російського СУ-24 в Сирії. Свою заяву щодо даного інциденту також готує НАТО.