ua en ru

У Держдумі РФ вважають, що від розриву дипвідносин гірше буде Україні

У Держдумі РФ вважають, що від розриву дипвідносин гірше буде Україні Фото: Леонід Слуцький

Розрив дипломатичних відносин "створить багато труднощів"

Голова комітету Держдуми Російської Федерації у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький вважає популізмом ініціативу депутатів Верховної ради України про розрив дипломатичних відносин з РФ, повідомляє ТАСС.

"Проект постанови про розрив дипвідносин з Росією - черговий відверто популістський хід депутатів Верховної Ради. Причому, треба визнати, не дуже розумний...На тлі нездійснених надій на європейському напрямку, відмови надати безвізовий режим з Євросоюзом і заяв глави Єврокомісії про те, що Києву не варто чекати в найближчі 25 років вступу в ЄС і НАТО, українські депутати знову вирішили активно розігрувати антиросійську карту", - заявив він.

Також він зазначив, що розрив дипломатичних відносин "створить багато труднощів", і ці труднощі будуть у Києва, а не у Москви.

"При тому, що навіть український МЗС прямо вказав авторам ідеї на те, що розрив дипломатичних відносин "створить багато труднощів". І ці труднощі будуть у Києва, а не у Москви...Тому навряд чи цей проект постанови буде мати практичні результати. Проте, якщо більшість Ради піде на поводу у своїх колег і прийме рішення про розрив дипвідносин з Росією, гірше буде тільки Україні", - додав Слуцький.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді України сьогодні зареєстровано проект постанови №4221 "Про припинення дипломатичних відносин з Російською Федерацією".