ua en ru

У Держдумі РФ закликають СК порушити справу проти Яценюка

У Держдумі РФ закликають СК порушити справу проти Яценюка Фото: Франц Клінцевич

Клінцевич вважає, що Крим ніколи не належав Україні

"Єдина Росія" закликає слідчий комітет Росії порушити кримінальну справу проти прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка після його заяви про те, що Україна поверне контроль над Кримом. Про це заявив перший заступник голови фракції "Єдиної Росії" в Думі Франц Клінцевич, передає "Російська служба BBC".

Яценюк на зустрічі з українською громадою США в ході робочого візиту у Вашингтон в понеділок, 8 червня, заявив, що Україна поверне контроль над Кримом і Донбасом.

"Ми переконані, що повернемо контроль над Донецьком, Луганськом і Кримом. І ми будемо контролювати нашу територію", - сказав прем'єр-міністр України.

Клінцевич ж вважає, що Крим Україні ніколи не належав.

"По-перше, територія, яку вони втратили, ніколи їм не належала. І те, що було зроблено з Кримом, це було незаконно", - заявив Клінцевич.

Він додав, що сама "Єдина Росія" ніяких конкретних дій робити не буде.

"Я не збираюся домагатися і робити з цього моменту якийсь акт. Я сьогодні говорю про те, чим повинен займатися слідчий комітет, кажучи про речі, які відбуваються в інформаційному полі і світових і російських засобів масової інформації. Сьогодні є Конституція Російської Федерації, міжнародне право, інші законодавчі акти Російської Федерації, в яких публічно провідні політики суміжних країн займаються підбурюванням і порушенням чинного російського законодавства", - сказав Клінцевич.

Нагадаємо, міжпарламентський рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії.