ua en ru

Держдума РФ прийняла закон про запровадження вільної економічної зони в Криму

Депутати російської Державної Думи прийняли в третьому читанні пакет законопроектів "про розвиток Кримського федерального округу" та "створення вільної економічної зони в двох нових суб'єктах Росії".

Депутати російської Державної Думи прийняли в третьому читанні пакет законопроектів "про розвиток Кримського федерального округу" та "створення вільної економічної зони в двох нових суб'єктах Росії". Про це повідомляє "Російська газета".

З 1 січня 2015 р. на територіях двох суб'єктів пропонується ввести особливий правовий режим здійснення окремих видів підприємницької та іншої діяльності, пов'язаної зі створенням на цих територіях вільної економічної зони.

"Обіцяються досить істотні преференції: так, для учасників вільної економічної зони ставка єдиного сільгоспподатку щодо податкових періодів 2015-2016 років може бути зменшена з 6 до 0%, а в 2017-2021 роках - до 4%. Аналогічні ставки встановлюються для осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування. Ставка податку на прибуток може бути встановлена в розмірі до 13,5%, а в частині, що підлягає зарахуванню у федеральний бюджет, - 0%", - зазначає видання.

Нагадаємо, в березні 2014 р. Росія анексувала в України Крим і Севастополь.

Зазначимо, сьогодні "глава" Криму Сергій Аксьонов заявив, що світова спільнота може визнати Крим частиною Російської Федерації після президентських виборів в США в 2016 р.