ua en ru

В Держдепі США заявили, що нова зброя РФ порушує міжнародні зобов’язання

В Держдепі США заявили, що нова зброя РФ порушує міжнародні зобов’язання Фото: Хізер Нойєрт (U.S. Department of State)

Хізер Нойєрт зазначила, що у Держдепартаменті спостерігали за виступом Путіна

У Державному департаменті США заявили, що використання зброї, про яку згадував Володимир Путін, порушує міжнародні зобов’язання РФ, а саме договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Про це заявила речниця Держдепартаменту США Хізер Нойєрт, передає "Радіо Свобода".

"Деякі з них (озброєнь – ред.) не відповідають договору РСМД, що особливо нас турбує. Вони (Росія – ред.) не дотримуються договору РСМД з 2014 року, розробляючи ракети середньої дальності наземного базування і крилаті ракети, прямо порушуючи договір", – заявила Нойєрт.

За її словами, Москва "розробляє дестабілізуючі системи зброї вже понад 10 років, порушуючи свої міжнародні зобов’язання".

Нойєрт також зазначила, що у Держдепартаменті спостерігали за виступом Путіна перед Федеральними зборами з "великим інтересом".

"Зрозуміло, що було сумно спостерігати за відеоанімацією, яка зображає ядерний напад на Сполучені Штати. Ми, безумовно, не отримали задоволення від цього. Ми не вважаємо це поведінкою відповідального гравця на міжнародній арені", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Пентагоні відреагували на заяви президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна про створення РФ нової зброї.