ua en ru

У Держдепі США розкритикували рішення України заборонити російські соцмережі

У Держдепі США розкритикували рішення України заборонити російські соцмережі Фото: у Держдепі США прокоментували рішення про заборону соцмереж

Україна не повинна порушувати такий принцип своєї Конституції, як свобода слова

Державний департамент США вважає заборону в Україні Вконтакті і "Однокласників" порушенням свободи слова. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Немає сумніву, що підконтрольні Росії ЗМІ намагаються підірвати західні ЗМІ з допомогою фейкових новин і фальшивої інформації, включаючи Україну, де Росія використовує й інші методи, щоб підірвати уряд у Києві. Тим не менш, свобода слова - ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України. Ми закликаємо український уряд знайти шляхи захистити свої національні інтереси таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи", - заявили у Держдепі США.

Крім цього представник Держдепартаменту відмовився коментувати можливу попередню комунікацію між США і Україною з приводу введення цього кроку.

"Однак ми постійно залучені до дискусії з урядом України про важливість підтримки свободи слова", - сказав представник Держдепу.

Нагадаємо, в МВС запропонували заблокувати mail.ru на території України.