ua en ru

У Держдепі США закликали провести на Донбасі обмін "всіх на всіх"

У Держдепі США закликали провести на Донбасі обмін "всіх на всіх" Фото: Держдепартамент США

США очікують звільнення решти заручників

Державний департамент США закликав провести обмін затриманими на Донбасі за формулою "всіх на всіх". Про це йдеться в заяві на сайті Держдепартаменту США.

"Цей обмін є кроком до імплементації мінських угод. Ми знову закликаємо всі сторони повністю виконати взяті ними на себе зобов'язання Мінськими угодами, включаючи реальний обмін затриманими за формулою "всіх на всіх"; повним припиненням вогню; відведенням важких озброєнь; забезпеченням доступу спеціальної спостережної місії ОБСЄ; гуманітарних доступом в зону конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Так, у посольстві заявили, що США чекають звільнення решти заручників і виконання мінських угод в 2018 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при обмін заручниками з бойовиками окремих районів Донецької та Луганської областей українська сторона не передавала свідка у справі про катастрофу малайзійського "Боїнга" MH17.

27 грудня 2017 року, в аеропорту "Бориспіль" приземлилися два літаки з звільненими в результаті обміну полоненими на Донбасі заручниками. Українській стороні передали 73 заручника, що знаходилися в полоні на окупованій частині Донбасу.