ua en ru

У Держдепі США назвали основні теми зустрічі Порошенка і Тіллерсона

У Держдепі США назвали основні теми зустрічі Порошенка і Тіллерсона Фото: Рекс Тіллерсон і Петро Порошенко (president.gov.ua)

9 липня Тіллерсон здійснить свій перший офіційний візит в Україну

У Держдепі США назвали основні теми зустрічі президента України Петра Порошенка і держсекретаря США Рекса Тіллерсона, яка відбудеться 9 липня 2017 року в Києві. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдепу.

Як повідомляється, Тіллерсон супроводжуватиме президента США Дональда Трампа в поїздці в Гамбург (Німеччина) 5-9 липня, де буде проходити саміт G20.

"9 липня Тіллерсон здійснить свій перший офіційний візит у Київ, Україна, де зустрінеться з президентом Порошенком і з молодими реформаторами з уряду та громадянського суспільства. Секретар підтвердить прихильність Америки суверенітету і територіальній цілісності України, одночасно заохочуючи уряд України продовжувати здійснення реформ, які зміцнили б економічну, політичну і військову стійкість України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, після України Тіллерсон відправиться в Стамбул (Туреччина), де він 9-10 липня зустрінеться з високопоставленими чиновниками для обговорення низки двосторонніх і регіональних питань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко зустрінеться з Тіллерсоном 9 липня в Києві.