ua en ru

У Держдепі розповіли деталі переміщення посольства США до Єрусалима

У Держдепі розповіли деталі переміщення посольства США до Єрусалима Фото: в Держдепі розповіли деталі про посольство в Єрусалимі (U.S. Department of State)

Посольство спочатку буде розташовано в Арноні

У травні Сполучені Штати Америки планують відкрити нове посольство США в Єрусалимі, відкриття буде збігатися з 70-річчям Ізраїлю. Про це повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

"Посольство спочатку буде розташовано в Арноні, в сучасній будівлі, в якій зараз проводяться консульські операції Генерального консульства США в Єрусалимі. Ці консульські операції, в тому числі американські громадяни і візові служби, триватимуть на об'єкті Арнони без перерви в складі посольства", - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що спочатку тимчасове посольство в Арноні буде містити службові приміщення для посла і невеликий персонал.

"До кінця наступного року, ми маємо намір відкрити нове посольство в Єрусалимі, яке надасть послу і його команді розширені проміжні службові приміщення. Паралельно ми почали пошук ділянки для нашого постійного посольства в Ізраїлі, планування і будівництво якого буде довгостроковим. Ми дуже раді цьому історичному кроку і з нетерпінням чекаємо травневого відкриття ", - відзначили в Держдепі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство США в Єрусалим з Тель-Авіва перенесуть в травні 2018 року. Посол Ізраїлю при Організації Об'єднаних Націй Денні Данон привітав заяву Сполучених Штатів про швидке перенесення посольства в Єрусалим і назвав такий крок сміливим і дружнім.

Відзначимо, що президент США Дональд Трамп 6 грудня 2017 року оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і початок підготовки до перенесення туди американського посольства з Тель-Авіва. Віце-президент Майк Пенс в своєму виступі перед ізраїльським парламентом сказав, що посольство США переїде з Тель-Авіва до Єрусалиму до кінця 2019 року. Під час заяви Пенса ненадовго перервала група арабських депутатів, які протестували проти такої заяви.