ua en ru

У Держдепі закликали РФ погодитися на місію ООН на Донбасі

У Держдепі закликали РФ погодитися на місію ООН на Донбасі Фото: Держдепартамент США

Держдеп також закликав РФ вплинути на сили, які вона підтримує на Донбасі

У Державному департаменті США закликали Російську Федерацію (РФ) погодитися на миротворчу місію ООН на Донбасі. Про це під час брифінгу заявила прес-секретар Держдепартаменту Хізер Нойерт, передає "Радіо Свобода".

"Ми отримали звістку про те, що 23-річний український медик була вбита, коли намагалася надати допомогу мирним жителям поблизу лінії зіткнення. Інцидент нагадує нам про продовження конфлікту в східній частині України, а також про те, що мирні жителі і ті, хто надає їм допомогу, знаходяться в небезпеці кожен день", - повідомила Хізер Нойерт.

Нойерт зазначила, що Росія може вплинути на сили, які вона підтримує на Донбасі.

"Росія неодноразово демонструвала, що може зупинити насильство, якщо цього захоче. США знову закликають Росію наказати своїм підручним силам реалізувати повне припинення вогню, вивести свої сили і важке озброєння з Східної України і погодитися на миротворчу місію ООН", - резюмировалаа Нойерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі загинув військовий медик, ще 7 українських військовослужбовців поранені.