ua en ru

У Держдепі схвалили постачання Бахрейну нових F-16 і озброєнь на 3,8 млрд доларів

У Держдепі схвалили постачання Бахрейну нових F-16 і озброєнь на 3,8 млрд доларів Фото: Держдепартамент

Бахрейн також зможе отримати ракетні комплекси

Державний департамент США схвалив продаж Бахрейну 19 винищувачів F-16, нових частин для модернізації вже наявних у королівства таких машин, а також важких протитанкових ракетних комплексів TOW і патрульних катерів на 3,8 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters.

Так, схвалення було принципово важливим для здійснення угоди: пропозицію про поставку винищувачів було ініційовано ще попередньою адміністрацією США у вересні минулого року.

Однак тоді Конгрес відкинув цю ініціативу за невиконання близькосхідною країною своїх обіцянок про покращення в сфері прав людини. Тепер же в Пентагоні сподіваються на те, що Конгрес прийме до уваги позицію Держдепартаменту.

Повідомляється, що якщо угода відбудеться, то Бахрейн отримає винищувачі в модифікації F-16V. Два патрульних катери обійдуться Бахрейну в 60,2 млн доларів. За запитом закупника, на них будуть встановлені автоматичні гармати МК38 калібром 25 мм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон заявив, що Росія постачає озброєння афганському руху "Талібан".