ua en ru

Держдеп США вважає недоречними заклики розслідувати дії українських сил АТО

Державний департамент США вважає недоречними заклики розслідувати дії українських сил антитерористичної операції на сході України.

Державний департамент США (Держдеп) вважає недоречними заклики розслідувати дії українських сил антитерористичної операції на сході України. Про це на прес-конференції заявила прес-секретар Держдепу Марі Харф, передає прес-служба Держдепу.

"У нас немає ніяких переконливих доказів порушень прав людини з боку влади України. Я також вважаю, що неприйнятно моралізував, коли країна намагається захистити себе, свій народ, свої будівлі, свою землю, свою територію від збройних сепаратистів, підтримуваних іншою державою, яка намагається посіяти хаос", - заявила Харф, відповідаючи на питання, чи підтримають США заклики розслідувати застосування військової авіації для бомбардувань українських міст.

Нагадаємо, 30 травня Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно військовослужбовців Збройних сил України за фактами обстрілу Слов'янська, Краматорська, Донецька, Маріуполя та інших населених пунктів, які включили самопроголошені "Донецька і Луганська народні республіки", за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)".