ua en ru

Держдеп США: Росія і бойовики не виконує мінські угоди, на відміну від України

Держдеп США: Росія і бойовики не виконує мінські угоди, на відміну від України Фото: заступник представника Держдепу США Марк Тонер

У Держдепі США підкреслюють, що російські війська продовжують знаходиться в Донбасі

Україна вже виконала більшу частину своїх зобов'язань відповідно до мінських угод, одночасно Росія і підтримувані нею бойовики досі не дотримали свого слова. Про це заявив ,заступник представника Державного департаменту США Марк Тонер під час брифінгу у Вашингтоні, передає прес-служба Держдепу США.

"Обидві сторони повинні виконати свої зобов'язання, взяті в Мінську. Україна вже зробила кілька серйозних кроків для дотримання свого слова, але ми досі чекаємо, поки що так само вчинять підтримувані Росією сепаратисти", - повідомив Тонер.


Він підкреслив, що постійні порушення режиму припинення вогню і присутність російських військ на сході України - приклади невиконаних обіцянок Москви і підтримуваних нею сепаратистів.

"Ми вже побачили, як український уряд просувається. Втім, подібного рівня прогресу від сепаратистів та Росії до цих пір не було", - зазначив представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що ЗША наполягають на наданні "особливого статусу" окупованих територіях Донецької і Луганської областей, проведення там виборів у липні поточного року та забезпечення амністію бойовикам.