ua en ru

Держдеп США: реалізація мінських угод сповільнилася

Держдеп США: реалізація мінських угод сповільнилася Фото: Держдеп США

У США відзначили, що не забули про анексію Криму

Реалізація мінських угод сповільнилася. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив представник Державного департаменту США Джошуа Бейкер.

"Ми (США - ред.) розуміємо, що має місце уповільнення реалізації мінських угод. І як заявив Джон Керрі (на конференції в Мюнхені), не треба забувати, що будь-які санкції були, насамперед, введені для обстоювання фундаментальних прав України. Ми знаємо, що в Російській Федерації є окрема точка зору. Але США намагаються впливати на Україну, особливо в боротьбі проти корупції. А Росія, російська сторона повинна впливати на сепаратистів і повинна виконувати свої зобов'язання, у зв'язку з мінськими угодами", - сказав Бейкер.

За його словами, США вважають, що РФ могла б робити більше для виконання мінських домовленостей.

Крім того, Бейкер зазначив, що Вашингтон не забув про анексію Криму Росією. "Але про Крим ми не забули. Але треба мати на увазі, що з дипломатичної точки зору мінські угоди стосуються лише Донбасу. Але санкції з американської сторони пов'язані з агресією і в Криму, і на Донбасі", - додав він.

Нагадаємо, держсекретар Джон Керрі заявив, що економічні санкції проти Росії будуть зберігатися до повного втілення мінських домовленостей.