ua en ru

Держдеп США наказав сім'ям працівників посольства залишити Гамбію

Держдеп США наказав сім'ям працівників посольства залишити Гамбію Фото: США зобов'язали сім'ї дипломатів залишити Гамбію

У зв'язку з ризиком заворушень усім американським громадянам рекомендують виїхати з цієї країни

Держдепартамент США зобов'язав членів сімей усіх працівників американського посольства Гамбії терміново залишити цю західноафриканську країну у зв'язку з ризиком заворушень. Про це повідомляє BBC.

Також усім американським громадянам, які перебувають у Гамбії, рекомендують подумати про виїзд з цієї країни комерційним транспортом.

Зазначимо, президент Гамбії Ях’я Джамме, який утримує владу впродовж 22 років, 2 грудня несподівано визнав свою поразку на виборах, однак через тиждень він передумав, нібито виявивши порушення під час голосування.

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй засудила рішення президента Гамбії не визнавати свою поразку на президентських виборах.

В ООН закликали Джамме "поважати вибір суверенного народу Гамбії", і "передати владу обраному президенту Адамі Берроу, без умов і необґрунтованої затримки".

Нагадаємо, у середині листопада Гамбія почала формальний процес виходу з Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, звинувативши трибунал в упередженому ставленні до африканських країн.